Wat kost het om mijn tuin te laten ontwerpen

Wat kost het om mijn tuin te laten ontwerpen

Als je een tuinontwerp wilt laten maken is dit een kleine investering ten opzichte van de realisatie van de tuin. De investering in een goed tuinontwerp, beplantingsplan en juiste uitvoering helpen jou bij jarenlang onbezorgd tuingenot. Jij verdient de investering daarmee ruimschoots terug, en het allerbelangrijkste: je hebt een prachtige tuin die bij je past want ik verzorg voor jou een uniek tuinontwerp waarin jouw persoonlijke wensen zijn verwerkt.

Tarieven

ProductGemiddelde prijs
Tuinontwerp tot 100 m2€ 200 – € 500
Tuinontwerp 100 – 200 m2€ 500 – € 600
Tuinontwerp 200 – 400 m2€ 650 – € 750
Tuinontwerp 400 – 800 m2€ 800 – € 900
Tuinontwerp  800 – 1000 m2€ 950 – € 1100
Tuinontwerp > 1000 m2Op aanvraag
Beplantingsplan+ 30 tot 50% van de ontwerpkosten

Wat kunt u voor deze prijs verwachten,

  • Persoonlijke presentatie van het schetsontwerp
  • Persoonlijke presentatie van het eindontwerp
  • Boekwerk met het eindontwerp met referentiebeelden op een passend formaat, evt met belantingsplan

Niet inbegrepen

  • Inmeten tuin/terrein

Tegen een meerprijs is het ook mogelijk om het tuinontwerp, of een deel van het ontwerp, in 3D uit te werken. 

Voordelen van een tuinontwerp

In een kleine tuin moet alle ruimte efficiënt gebruikt worden.  Juist dan heeft een slim tuinontwerp meerwaarde.

Tuin in fases aan laten leggen, geen probleem.  Juist met behulp van een tuinontwerp, welke de basis is voor een mooie tuin, is het mogelijk de aanleg in fases uit te voeren.

Onderhoudsarme tuin, natuurlijk is dit mogelijk. In het tuinontwerp kan hier rekening mee gehouden worden.

Wil je een jaar rond een mooie tuin.  Dat kan door de juiste beplanting te kiezen voorkom je dat je in de zomer een mooie kleurrijke tuin hebt en in de winter een kale aanblik.

Werkwijze

Stap 1 Vrijblijvend gesprek

Tijdens het eerste vrijblijvend gesprek kijken we naar uw huidige gebruik van de tuin met een doorkijk naar de toekomst. We luisteren naar uw wensen en verwachtingen waarna we met ideeën komen en aftasten wat de mogelijkheden zijn in zowel toekomstig gebruik als financiële speelruimte

Stap 2 Offerte

Met de informatie uit het gesprek zullen wij een vrijblijvende offerte voor onze advieswerkzaamheden opstellen. In dit voorstel geven wij u een duidelijk beeld van wat u van ons kunt en mag verwachten.

Nadat u akkoord bent met ons voorstel, gaan wij over tot een nauwkeurige inventarisatie van de locatie en meten het terrein, indien nodig, in voor een goede ondergrond die als uitgangspunt dient voor het ontwerp.

Stap 3 Schetsontwerp

In ons volgende gesprek mag u een voorontwerp met verduidelijkende referentiebeelden, verwachten waarin uw wensen zijn verwerkt. Na de bespreking hiervan ga ik met uw feedback aan de slag om tot het eindontwerp te komen.

Stap 4 Het eindontwerp

In deze fase bespreken we het eindontwerp en krijgt u ook specifiek advies en uitleg over de toe te passen materialen en plantenselectie. Als het eindontwerp rond is maak ik het beplantingsplan en, indien gewenst, een verlichtingsvoorstel.

Stap 5 Begeleiding tijdens de uitvoering (optioneel)

Nadat de hovenier/aannemer is gekozen, kan de aanleg beginnen. Om dit in goede banen te leiden en mogelijke vragen van de hovenier, en u, te kunnen beantwoorden, komen wij meerdere malen langs op de locatie.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Over de schrijver
Reactie plaatsen