Wat kunt u van ons verwachten bij een tuinontwerp

Werkwijze tuinontwerp

Stap 1 Vrijblijvend gesprek

Tijdens het eerste vrijblijvend gesprek kijken we naar uw huidige gebruik van de tuin met een doorkijk naar de toekomst. We luisteren naar uw wensen en verwachtingen waarna we met ideeën komen en aftasten wat de mogelijkheden zijn in zowel toekomstig gebruik als financiële speelruimte

Stap 2 Offerte

Met de informatie uit het gesprek zullen wij een vrijblijvende offerte voor onze advieswerkzaamheden opstellen. In dit voorstel geven wij u een duidelijk beeld van wat u van ons kunt en mag verwachten.

Nadat u akkoord bent met ons voorstel, gaan wij over tot een nauwkeurige inventarisatie van de locatie en meten het terrein, indien nodig, in voor een goede ondergrond die als uitgangspunt dient voor het ontwerp.

Stap 3 Voorontwerp

In ons volgende gesprek mag u een voorontwerp met verduidelijkende referentiebeelden, verwachten waarin uw wensen zijn verwerkt. Na de bespreking hiervan ga ik met uw feedback aan de slag om tot het eindontwerp te komen.

Stap 4 Het eindontwerp

In deze fase bespreken we het eindontwerp en krijgt u ook specifiek advies en uitleg over de toe te passen materialen en plantenselectie. Als het eindontwerp rond is maak ik het beplantingsplan en, indien gewenst, een verlichtingsvoorstel.

Stap 5 Begeleiding tijdens de uitvoering (optioneel)

Nadat de hovenier/aannemer is gekozen, kan de aanleg beginnen. Om dit in goede banen te leiden en mogelijke vragen van de hovenier, en u, te kunnen beantwoorden, komen wij meerdere malen langs op de locatie.

Samen tuinplannen maken?

Heeft u tuinplannen en kunt u daar onze hulp bij kunnen gebruiken? De eerste kennismaking is altijd vrijblijvend om te kijken of er een klik is. De basis voor een mooi eindresultaat begint altijd bij wederzijds vertrouwen.

Tijdens het gesprek willen we u inspireren met onze creatieve ideeen. Daarnaast geven we u inzichten om veelgemaakte fouten te voorkomen waardoor men achteraf geen spijt krijgt van gemaakte keuzes of onnodig geld gaat uitgeven aan zaken die veel beter anders op gelost haden kunnen worden.

Op basis van deze kennismaking kunt u bepalen of u met ons wilt gaan samenwerken. Zullen we een afspraak maken?