De tuin betrekken bij je woning

Leven in de buitenlucht: tijdens een vakantie in een ver, warm land doen we niet anders. Ook bij ons wordt het klimaat milder en het buitenleven wordt daarom steeds populairder. Van luxe loungebanken tot grote buitenkeukens, zwembaden en mooie tuinaccessoires, we voegen van alles toe zodat er meer tijd in de tuin kan worden doorgebracht.

We zien de tuin dan ook steeds meer als een verlengde van de woonkamer, of willen deze twee bij elkaar betrekken.
Je kan de tuin pas echt bij de woning betrekken als deze zichtbaar is vanuit de woonkamer of keuken. Bij veel woningen worden dan ook openslaande tuindeuren of zelfs een serre geplaatst. Bij het eerste voorjaarszonnetje verhuizen we al snel richting de tuin.

Om dan te kunnen genieten is een aansluitend terras een veel gekozen optie. Hierbij komt onze rol als tuinarchitect al kijken. Men zit niet graag op een groot plein, maar ook liever niet verscholen achter de bomen of in de schaduw van de buren. Als tuinarchitect kijk ik dan ook naar bezonning, privacy, gebruiksvriendelijkheid etc.

Aansluitend aan het terras komen de verdere elementen aan bod. Een gazon voor het ruimtelijke effect en de rust te creëren. Borders voor kleur, en bomen voor hoogte.

Met al deze elementen wordt de verleiding om naar buiten te gaan versterkt en de tuinbeleving optimaal benut.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag om uw tuin bij uw woning te betrekken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen